Veelgestelde vragen en antwoorden

 • Waarom kies je een VoIP centrale en wie regelt de migratie ?

  Waarom kies je een VoIP centrale en wie regelt de migratie ?

  Voice Over IP (VoIP) communicatieservers hebben het grote voordeel dat de bestaande bekabeling van het datanetwerk kan gebruikt worden. Het is zelfs mogelijk om uw telefoontoestel op dezelfde kabel aan te sluiten als uw pc. Telecom-IT voorziet zowel een volledige VoIP communicatie server als een hybride systeem.  De hybride systemen combineren de moderne VoIP technologie met de oudere digitale technologie, waardoor wij perfect aan alle behoeften van onze klanten kunnen voldoen.

  En, jawel, Telecom-IT regelt echt alles bij de aankoop van een nieuwe communicatieserver. Van telefoonnummers aanvragen, opzeggen, verhuizen, nazicht van uw tariefplan en hulp bij aanpassing van de bekabeling tot de installatie en training van het nieuwe systeem.

 • VoIP/SIP telefonie : Ik kan wel bellen maar niet gebeld worden

  VoIP/SIP telefonie : Ik kan wel bellen maar niet gebeld worden

  Om te kunnen bellen over VoIP moeten er een aantal poorten op uw firewall open staan. Dit is noodzakelijk omdat anders het VoIP verkeer wordt geblokkeerd. Om bij connectie problemen er zeker van te zijn dat uw firewall geen inkomende gesprekken blokkeert, kunt u het beste even uw firewall uitzetten. Er zijn verschillende soorten firewalls, meestal worden deze onderverdeeld in 'softwarematige firewalls' en 'hardwarematige firewalls'. Het is mogelijk dat u over beide beschikt. 

  Softwarematige firewall:
  Deze firewall (personal firewall) is een programma dat op uw pc is geïnstalleerd.

  Hardwarematige firewall:
  Een (WLan)router beschikt meestal over een ingebouwde firewall, maar er zijn ook dedicated hardwarematige firewalls.
  Deze firewalls zijn op diverse manieren bereikbaar. Raadpleeg eventueel uw systeembeheerder voor het wijzigen van uw firewall.

  Open de volgende poorten van uw firewall:
  - SIP: 5060 / TCP
  - SIP: 5060 / UDP
  - RTP: 10000 - 20000 / UDP