Menu

Ziekenhuis Maas en Kempen kiest voor innovatie van Telecom-IT

 • Geschreven op 22 februari 2017 in Nieuws

  Ziekenhuis Maas en Kempen kiest voor innovatie van Telecom-IT

  Ziekenhuis Maas en Kempen kiest voor innovatie van Telecom-IT
  Efficiënte zorgcommunicatie met geïntegreerde alarmering via LynX® alarmserver.

  Ziekenhuis Maas & Kempen (ZMK) is verheugd in de zomer van 2017 zijn gloednieuw ziekenhuis te kunnen betreden. Hierdoor zullen de huidige activiteiten van campus Bree en Maaseik samengebracht worden op de nieuwe campus te Maaseik.  Er zijn ongeveer 550 mensen actief waarvan een honderdtal artsen. De nieuwe campus telt 226 bedden. 

  Mobiele innovatie
  Telecom-IT is met zorg geselecteerd tot innovatieve telecom partner voor de volledige telecommunicatie infrastructuur. Samen met constructeur Mitel is een IP-telefonie platform uitgewerkt met focus op ‘Voice over Wireless Lan (VoWLan) en geïntegreerde alarmering.Mitel MvB (voice server) in combinatie met de LynX®Care alarmserver garanderen de kritische communicatiestromen binnen het nieuwe ziekenhuis. ZMK trekt de kaart van het mobiele werken. De gebruiker kiest het toestel die best bij zijn activiteit past. Dit kan variëren van een deskphone of softphone tot mobiele WiFi handset of smartphone met een zorgapplicatie. Ongeacht welk toestel men kiest, iedereen blijft geconnecteerd en beschikt over alle features van voice en data. 

  De geavanceerde integratie met het patiëntendossier volgt eveneens de flexibele patiëntenstromen van een modern ziekenhuis.

  De ervaring van communicatieplatformen binnen de ziekenhuiswereld laat Telecom-IT toe ZMK de nodige knowhow en ondersteuning te bieden en zo de beperkte implementatietijd optimaal te benutten.  

  ICT Director Sabine Bayen kijkt met vol vertrouwen uit naar de samenwerking:

  Na een grondige marktstudie van diverse telefonie oplossingen en telecompartners
  is onze keuze gevallen op Telecom-IT.
  Hun professionalisme, moderne technologie, ervaring, enthousiaste
  medewerkers en hun projectmatige aanpak konden ons overtuigen om
  samen met hen dit project uit te werken

   

  Over Telecom-IT
  Telecom-IT is een gepassioneerde en innovatieve integrator in de telecom automatisering met meer dan 40 specialisten. Actief sinds 1998 en recent toegetreden tot de EEG Group waar een team van meer dan 500 technici en ingenieurs actief zijn. Naast integrator van telecomapparatuur is Telecom-IT ook ontwikkelaar van de LynX®Care alarmserver en houder van diverse Belgische patenten in zorgcommunicatie. Telecom-IT realiseerde reeds tal van andere grote projecten. Er zijn reeds meer dan 250 zorginstellingen klant bij de telecomintegrator. Ook de nieuwe campus van AZ Alma te Eeklo werd recent voorzien van de nieuwste telecom technologie van Telecom-IT.
  Na een grondige marktstudie van diverse telefonie oplossingen en telecompartners is onze keuze gevallen op Telecom-IT. Hun professionalisme, moderne technologie, ervaring, enthousiaste medewerkers en hun projectmatige aanpak konden ons overtuigen om samen met hen dit project uit te werken.

  Reference case:  Ziekenhuis Maas & Kempen kiest voor innovatie van Telecom-IT.pdf

   

Vond u dit een interessante telecom tip?

Mis onze tips niet en bespaar en optimaliseer op telecom